ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Hadi Kutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZDAN ANLAMLI BİRİNCİLİK

Okulumuzda eğitim gören çocuk gelişimi eğitimi bölümü öğrencisi MeryemKamuk, çevre bilinci ve sıfır atık konularında başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Gerçekleştirilen Sıfır Atık Yarışması'nda, Viranşehir'de bulunan liseler arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Ancak, Merve Kamuk'un özverili çalışması ve yaratıcı projeleriyle ilçe birincisi olması, tüm öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük bir gurur kaynağı oldu.

Çocuk Gelişimi Öğrencisi Meryem Kamuk, "Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Yarışması"nda İlçe Birincisi Oldu

Okulumuzda eğitim gören çocuk gelişimi eğitimi bölümü öğrencisi Meryem Kamuk, çevre bilinci ve geri dönüşüm konularında gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen sıfır atık yarışmasıda, "Atıktan Sanata İleri Dönüşüm kategorisinde Viranşehir'deki liseler arasında birincilik ödülünü kazanan Meryem Kamuk, yenilikçi ve sürdürülebilir sanat eserleriyle jüriyi etkilemeyi başardı.

Yarışmanın amacı, atıkların sanatsal yaratıcılıkla birleştirilerek geri dönüşüme kazandırılması ve bu sayede çevre dostu uygulamaların teşvik edilmesiydi. Meryem Kamuk, kendi hazırladığı projeler ile atıkların sanat eserlerine dönüşümünde gösterdiği özgün yaklaşım ve estetik anlayışıyla büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Kasım SOLCUKBUGEN, Meryem Kamuk'un başarısını gururla karşıladı ve ödüllendirdi. Müdürümüzün, yaptığı açıklamada, "Meryem'nin kazandığı bu başarı, sadece kişisel bir başarı değil, aynı zamanda çevre bilincinin ve sanatın önemini vurgulamaktadır. Atıkların sanata ileri dönüşümü, sadece çevre için değil, aynı zamanda sanatın yaratıcılığı için de son derece önemlidir. Meryem'nin bu alandaki başarısı, diğer öğrencilerimize de ilham kaynağı olacaktır" dedi.

Meryem Kamuk, kazandığı birincilikle ilgili duygularını şu şekilde dile getirdi: "Atıkların sanata dönüşümü konusunda çalışmak, benim için büyük bir tutku haline geldi. Bu yarışmada kazandığım birincilik, emeklerimin karşılığını almamı sağladı. Umarım bu başarı, geri dönüşüm ve çevre konularında daha fazla insanın bilinçlenmesine vesile olur."

Meryem Kamuk'un başarısı, atıkların sanat eserlerine dönüşümü konusunda yapılan çalışmaların önemini bir kez daha vurgulamıştır. Kendisi, ilçe genelinde geri dönüşüm ve sanatın bir araya getirilmesiyle çevre dostu uygulamaların teşvik edilmesine önemli bir katkı sağlamıştır.

Bu başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, Şanlıurfa'da yapılacak il değerlendirmesinde başarılar dileriz.

07-03-2024

Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 21:18 - Görüntülenme: 88